Rune Lyager

Alder: 39 år.

Civilstand: Gift – tre børn på henholdsvis 12, 11 og fire år.

Bopæl: Brande.

Jeg er vokset op i Kirkegade i et af DSB´s huse. Et fantastisk sted at være barn. Et sted med masser af historie og atmosfære.
Jeg har også boet i blokkene på Mosevænget. Egentlig også et fantastisk sted med gode børne- og ungefællesskaber.
I 1995 var jeg en del af Brandes ungdomsråd. Jeg ville kæmpe for bedre forhold til de unge i Brande.

Jeg er en drømmer, en der drømmer stort. Jeg tror på fællesskabets kraft, og på at vi sammen kan realisere selv de vildeste drømme. Det er det som motiverer mig – at drømme stort sammen med andre, og så gøre drømmene til virkelighed. Med mit kendskab til unge miljøet og kulturen lagt sammen med min kreative og innovative tilgang, er det min overbevisning, at vi i Fælleslisten og Ikast-Brande Kommune vil kunne skabe gode resultater.

Urban Street Zone er et konkret bevis på, at drømme bliver fulgt til dørs, at strategier bliver til virkelighed. Et bevis på, at man gennem vedholdenhed og networking med lokalsamfundets væsentlige aktører kan skabe noget, selv ikke jeg har kunnet drømme om. Jeg har gennem mit arbejdsliv som selvstændig tømrer og processen med Urban Street Zone opbygget en solid erfaring indenfor projektledelse og projektstyring. Jeg er fra mit selvstændige erhverv vant til at arbejde selvstændigt og motiveret. Jeg er igennem projektet med Urban Street Zone kommet tæt på det politiske og strategiske arbejde og har oparbejdet god erfaring med networking og organisationsudvikling. Jeg er vant til at være i tæt dialog med kommuner omkring projekter, som optager mig. Jeg arbejder altid meget løsningsorienteret, ambitiøs og brænder for de skæve ideer og vinkler.

Jeg tror, at jeg vil kunne tilføre noget nyt energi til både Fælleslisten og Ikast-Brande Kommune i kraft af mine kompetencer. I vil få en energifyldt, løsningsorienteret og meget opsøgende samarbejdspartner, idet at jeg tror på, at vi igennem dialog og fællesskab kan skabe og udvikle.

Hvorfor Fælleslisten?


At mit valg er faldet på Fælleslisten er også nøje overvejet. Jeg er tilhænger af den politiske frihed, som Fælleslisten giver mulighed for. Politik er for mig ikke magt og flertal, men i stedet den gode dialog om at træffe gode solide løsninger, som skaber fællesskaber i hele kommunen.
Hvorfor stiller jeg op til byrådsvalget? Det gør jeg ganske enkelt fordi, at jeg har så meget på hjertet, som jeg brændende ønsker at komme
igennem med. Jeg ved, hvad det vil sige at kæmpe for at få tingene igennem. Jeg mener, at jeg kan bidrage til at samle byrådet, som en fælles enhed, som er stærke sammen om at skabe en kommune, der oser af fællesskab.


Mine prioriteringer

Kulturen i Ikast-Brande Kommune skal have et løft og vores foreninger skal have meget bedre vilkår fra det kommunale system til at kunne udvikle sig. Vi er gavlmaleriernes by og Street Art festivalen er blevet en årlig tilbagevenden. Remisen er også et unikt stykke kultur, som vi også kan være rigtig stolte af. Men det er så vigtigt, at vi som kommune støtter op om disse kulturstykker og ikke mindst de mange ildsjæle, som får kultur og foreningslivet til at være i vores kommune.


Vores børn og unge skal have den bedste start på livet. Og det er uanset hvad rygsækken gemmer på. Jeg har selv en fortid som udsat ung i Brande, så jeg ved lige præcis hvad det vil sige at være der, hvor udsatte unge i Ikast-Brande Kommune er!

Jeg har gennem de sidste snart fem år fået øjnene op hvilken stor udfordring vi har på børne- og ungeområdet. For mig har det været flovt at se i tv, hvor skidt det står til. Dårlige omtaler af Ikast-Brande Kommunes måde at håndtere udsatte unge på. Det skal der rettes op på!


Vi kan ikke bare sende de unge på efterskole, til Caribien eller i armene på rockere eller for den sags skyld smide dem ud af folkeskolen til ingenting. Hvem tager ansvaret for dette? Jeg vil kæmpe kampen for de børn og unge og deres magtesløse forældre, som er oppe imod et system, som ikke er gearet til at rumme dem. De udsatte bliver sendt rundt i systemet og det koster kommunen enormt mange penge. På dette område skal der sættes alt ind og vi vil vinde på så mange andre fronter. Vi skal som kommune kunne gribe og favne meget bredere. Jeg vil arbejde for, at kommunes kassesystem skal arbejde meget bedre sammen på tværs af de forskellige kasser.

Det er ikke nok at være Erhvervskommune nr. 1 for 10. gang i træk. Vi skal meget mere som kommune. Og spørger man erhvervslivet, er jeg overbevist om at de også vil mene at det er fornuftigt, at de næste generationer gøres klar til at komme ud på arbejdsmarkedet.

Jeg vil ikke love noget, som jeg ikke kan holde

Men jeg vil love, at jeg vil kæmpe med alt hvad jeg har for kultur og fritid og børn og unge i IkastBrande Kommune. Vi skal i fællesskab sikre, at Ikast-Brande Kommune er en attraktiv kommune at bo i og flytte til. Det er min overbevisning, at kulturelle tilbud, stærke foreningstilbud og et sundt og godt børne- ungemiljø har en stor tiltrækningskraft på tilflyttere til byen. Vi skal udvikle og satse stort på fællesskabet. På den måde løfter vi hele Ikast-Brande Kommune.