God tur til Skotland

Kære byrådskolleger  

Fælleslisten deltager ikke på studieturen. Vi har svært ved at argumentere for at tage på studietur til Skotland, på 2,5 dag når vi samtidig har haft så store budgetbesparelser i år.

Fællelisten og konservative stod uden for budgettet i 2023. Vi kunne ikke opnå enighed med de andre om den besparelsesgrad, der blev lagt ned over bl.a. Børne- Kultur og Fritidsområdet. Det betød at vi måtte udarbejde vores eget budget. Her traf vi – med åbne øjne – beslutningen om at spare studieturen. Den beslutning holder vi fast i.  

Pengene er jo afsat

600.000 er bestemt ikke mange penge i et kommunalt budget på 2,7 milliarder kr. For Fælleslisten handler det ikke alene om pengene, men om at vi går forrest, når der skal spares. Det forstår vi ikke, at resten af byrådet ikke kan se. Ved at gå forrest som byråd, viser vi at alle må nøjes, ikke kun de andre. Selvom det er et engangsbeløb, kunne vi have brugt pengene anderledes.

Tænk på nogle af de sager vi har haft i år, hvor en hjælpende hånd på 1-200.00 kunne have gjort en forskel. Vi vil det samarbejdende byråd – som er en del af vores visionspapir. Vi vil bare ikke på studietur til Skotland, for at høre om den grønne omstilling, når vi bor midt i et epicenter i IBK. Flere af vores mest innovative virksomheder i kommunen, går forrest i den grønne omstilling.

Hvorfor tager vi ikke på videnstur i vores egen andedam?

Vores kollegaer synes vi fravælger fælleskabet og samarbejdet. Det gør vi ikke. Vi ville hellere end gerne tage på en studietur i Danmark. Her kunne vi både være sociale sammen og blive klogere på den grønne omstilling. Besøge nogle af de kommuner i Danmark, som rent faktisk er lykkes med at komme et hestehoved foran, ved bl.a. at arbejde med borgerinddragelse på nye interessante måder – hvor man mødes om et blank stykke papir. Hvorfor ikke bruge kræfterne der?

Vi fravælger IKKE fællesskabet – det kunne vi aldrig finde på. Det sociale fælleskab er vigtigt, ellers når vi aldrig hinanden i de politiske sager vi har. Vi fravælger STUDIETUREN af politiske grunde, vi finder det moralsk forkert at rejse til udlandet, i en periode, hvor alle andre skal spare. Vi står fast ved den besparelse vi traf, da vi stod uden for budgettet.

Vi er bevidste om at det har en pris at sige fra, såvel som det har en pris at vælge turen til!  

Fællelisten Rune og Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.