Skal vi ikke prøve noget nyt?

Skal vi ikke prøve noget nyt?

Vi har i tolv år prøvet at gå efter at blive erhvervskommune nr 1. Vi har vundet prisen 11 gange. Magien er væk vi har prøvet det. Derfor synes jeg at vi skal skifte vision som kommune 

Vi skal som en samlet kommune turde at gå efter andre priser:

  • Kulturkommune nr 1 
  • Børne- og ungekommune nr 1 
  • Foreningskommune nr 1 

Værdier og aftryk

Alle kommunes ansatte vil elske at arbejde efter den nye vision. De vil få et langt mere meningsfyldt arbejde, som en del af denne vision. Lærere og pædagoger vil få helt andre kræfter at arbejde sammen om.

Vores ældre vil mærke et helt nyt øget fokus på livskvalitet fra de ansatte. Smil og glæde! 

Vores bosætning vil stige markant. 

I takt med at vi har de gode og mange arbejdspladser, men vi har også det som sker efter arbejdsdage. Det fede studiemiljø (ungdomsmiljø? fritidsmiljø?) 

De mange foreningstilbud, ungdomshuse og meget mere. Vi vil komme til at emme af udvikling og kreativitet som vi konstant inviterer ind i fællesskabet 

Vores ungdomsudanelser vil opleve fremgang i elevtallet fordi vores fokus som kommune vil være på at lave de bedste og mest innovative uddannelsesmiljøer. 

Vores foreninger vil kunne udbrede deres vinger til hinanden og at skabe den bedste foreningskommune. Her skal alle foreninger ligger lige vægtigt på vægtskålen. Vores børn unge og voksne og ældre vil bevæge sig mere. 

Forskellighederne 

I Ikast er Complete-projektet på vej og i Brande har vi Urban street zone. Disse to projekter er meget forskellige fra hinanden. 

Det ene projekt koster 179 millioner kr. Det andet  er bygget af frivillige ildsjæle.

Men begge projekterne rækker ud og inspirerer andre ildsjæle – og de sætter Ikast-Brande på verdenskortet.

Det er sådan, vi bliver stærke sammen.

Vores kulturhistorie skal have råderum til at blive fortalt live i kraft af events og musik. 

Brande er gavlmalerierne by. Brande er Street Art Festivalens by og den Internationale Kunst Workshops by. Den gamle kultur remises by. Drømmerejsens by og meget mere. 

De grundsten er lagt af de frivillige ildsjæle, som har brændt igennem for at få liv i projekterne. DEM skal kommunen gribe og bygge videre på, og stenene skal forplante sig ud i de kommunen små byer. Så vil de små byer opleve at besætningen også stiger der 

Vi skal have en vision om, at alle vores byer skal være en del af kommunes vision. Og særligt skal alle borgerne føle sig stolte af visionen. 

Vi skal sammen skabe visionen. Ikke byrådet, ikke kommunen, ikke et flertal.

Men sammen. 

Og til dem som tænker: “Hvordan skal vi finde pengene til det?” 

Jeg med fortælle jer: Det koster ikke noget at skifte mindset og skifte fokus at udvide visionen fra erhvervskommune til menneskers liv i kommunen! 

Kære vælger. Det her kan ændre alt! Vil I med? 

Jeg vil kæmpe – og har kæmpet igennem mit arbejde med Urban Street Zone – med ild for at denne vision bliver til virkelighed. Så stem på Fælleslisten og stem personligt. 

Med venlig hilsen

Rune Lyager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.