Sammenbygningen af Artium og Brande Hallerne

Fælleslisten gik til budgetforhandlinger med en klar forventning om at sammenbygningen mellem Artium og Brande Hallerne var en formalitet. Vi forventede, at der lå en “gentleman-aftale”på at hvis Brande Hallerne kunne skaffe 50% af midlerne til sammenbygningen, så ville kommunen støtte med resten.

Brande Hallerne har – på flotteste vis – skaffet 50 % af midlerne (10,5 mio.). Der blev afsat 4 mio. i budgetforhandlingen til projektet – og dem måtte vi kæmpe for at få.

I et helikopterperspektiv

Vi er utrolig kede af, at vi ikke kom i mål med den kommunale del af finansieringen. Sammenbygningen af hallen og Artium, er ikke “bare” en hal-udvidelse. Det er heller ikke “blot” en skole-udvidelse. Sammenbygningen vil give Brande et komplet skole-, kultur og fritidshus.

Et hus som kan benyttes af alle aldersgrupper. Vi vil igen kunne servicere de borgere, som før i tiden kom på biblioteket for at benytte møde- og foreningslokaler. Med sammenbygningen vil skolen få lidt mere “elastik” ved at få mulighed for at benytte nogle af de nye lokaler; og hermed kunne sprede deres aktiviteter ud over et større område. Cafeteriet vil kunne komme både eleverne og de ansatte på Artium til glæde. Forældre og seniorer vil kunne benytte området; enten når de venter på deres børn, eller efter et hyggeligt besøg på biblioteket.

Prøv at forestille jer, hvor fantastisk det kunne blive!

Sammenbygningen vil gøre Brande By endnu mere attraktiv både for nuværende borgere og eventuelle tilflyttere. I løbet af 2022 skulle vi gerne kunne tilbyde de længe ventede udstykninger på Christiansminde, Hyvildvej Øst og Nordlundvej. Her vil et attraktivt skole-, kultur og fritidshus vægte højt i vurderingen af, hvor man vil vælge at flytte hen.

Det vil være visionært at skabe så et unikt et hus centralt i byen. Fælleslisten vil derfor kæmpe for at komme helt i mål med sammenbygningen.

Allan Nielsen

Morten Colbert

Rune Lyager

Lotte Stoltenborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.